Truskawki smażone w cieście

20 dag mąki, 1 szklanka zsiadłego mleka, szczypta soli, 5 dag cukru, 3 jajka, 60 dag truskawek, tłuszcz do mażenia, cukier, cukier waniliowy

Truskawki umyć, osączyć i usunąć szypułki. Pokrajać je w plastry i posypać cukrem. Z jajek, mąki, mleka i szczypty soli sporządzić ciasto nieco gęściejsze niż na naleśniki. Truskawki włożyć do ciasta, wymieszać i kłaść porcje na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Obsmażać z obu stron. Podawać z cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Strona została znaleziona przez następujące słowa kluczowe:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *