Najszybszy torcik z truskawkami

35 dag gotowych bezów 1 szklanka śmietanki kremówki, cukier waniliowy, 1 dag żelatyny, 50 dag truskawek, 15 dag cukru

Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki. Odłożyć kilka dorodnych. Równych owoców do dekoracji. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać, aż się rozpuści. Śmietanę ochłodzić, dodać połowę cukru, oraz cukier waniliowy i ubić. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę. Tortownicę wyłożyć bezami, nałożyć truskawki, przesypując je cukrem. Przybrać bitą śmietaną, a wierzch przybrać całymi, odłożonymi owcami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *